Hrvatski jezik

O nama

MISIJA

Naša misija je pripremiti  slikovnice koje svojim vrhunskim ilustracijama i snažno opremljenim tekstovima pružaju djeci i roditeljima zadovoljstvo i veselje. Čitajući naše slikovnice objedinjujete  učenje, zabavu, obogaćivanje riječnika, govorne vještine, potičete bliskost i povezanost  s djetetom.
Uz to, potičete  maštu, kreativnost, uzročno-posljedično i kritičko zaključivanje, opažanje detalja, odnose među likovima i konačno, vrijednost slikovnice i pisane riječi.

 
 
KAŠMIR PROMET d.o.o. osnovan je 1993., a nekoliko godina kasnije i DJEČJA KNJIGA d.o.o. 
Nakladničkom djelatnošću bavi se od 1998. godine. 
U šesnaest godina koliko se bavimo nakladništvom proizveli smo preko stotinjak knjiga za djecu i mlade.
 
• Originalne ilustracije iz naših slikovnica za svoju je međunarodnu zbirku otkupio Chihiro Art Museum iz Japana.
• Ususret EXPO-u 2005. u Japanu u Hekinanu održavane su radionice sa našim knjigama kojima se japanskim građanima pokušala približiti hrvatska ilustracija.
• UNESCO je 2008. godine povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava objavio u cijelom svijetu poster s ilustracijom iz naše knjige.
• Naše slikovnice dobile su brojne domaće i međunarodne nagrade.
• Naše knjige (djela hrvatskih autora) već niz godina su prisutne na stranim tržištima.
 
Naša osnovna vrijednost kojom ostvarujemo izvoz, je intelektualno-autorsko vlasništvo, jer nam je 80% izvoza rezultat kvalitete ilustracija i tekstova, kao i dizajna u našim slikovnicama. Izvoz ostvarujemo nastupanjen na inozemnim sajmovima, kao i kvalitetnom pripremom za svaki sajam, te održavanjem poslovnih kontakata.
 
Ukupan broj prodanih hrvatskih naslova je 53, u 29 zemalja na 23 jezika: njemački, francuski, indonežanski, talijanski, slovenski, češki, mađarski, engleski, turski, švedski, ruski, ukrajinski, japanski, korejski, kineski, arapski, perzijski, španjolski, makedonski, portugalski, perzijski, rumunjski i slovački jezik, što uključuje i digitalni oblik knjige.
 
HRVATSKI PROIZVOD
Sve nagrade i sav izvoz postigli smo sa hrvatskim proizvodom.
 
Na stranim tržištima smo prisutni na načine:
- prodaja prava na prijevod tekstova i objavljivanje ilustracija (patenti i licence)
- likovno-grafičko oblikovanje i dizajn
- koedicija - knjiga za strano tržište tiskana u Hrvatskoj